OVER
MATCHMENTOR

MatchMentor van toen naar nu…

MATCHMENTOR

Mentoring bij LEVgroep

LEVgroep gebouw
MatchMentor is een veel gevraagde dienst van LEVgroep en ROC.  Doel is om jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar te ondersteunen bij het succesvol inrichten van hun leven en het behalen van hun doelen. De jongeren die deelnemen aan het project worden mentees genoemd, de vrijwilligers die hen ondersteunen worden mentoren genoemd. De mentor kan de mentee op verschillende gebieden ondersteunen zoals; onderwijs, vrije tijd, de thuissituatie en werk. Éen keer per week spreken de mentee en mentor met elkaar af en gaan ze aan de slag met het afgesproken doel. MatchMentor is actief in de gemeenten Helmond, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Oirschot, Best en Deurne.

WIST JE DAT ER NÚ IN HET WERKGEBIED VAN LEVGROEP..

0
MENTEES WORDEN ONDERSTEUND DOOR MATCHMENTOREN
0 +
MENTEES WORDEN ONDERSTEUND DOOR MATCHMENTOREN
0
MENTOREN ZICH INZETTEN VOOR MATCHMENTOR

MatchMentor van toen naar nu

Hoe het allemaal begon…

MatchMentor bestaat sinds 2000. Momenteel is het een belangrijk mentorproject geworden voor jongeren. MatchMentor wordt uitgevoerd in alle gemeentes waar LEVGroep actief is. MatchMentor is één van de belangrijke pioniers op het gebied van het toepassen van mentoring. Bij de start was mentoring een betrekkelijk nieuw begrip. Gelukkig is het de laatste jaren meer en meer toegepast als laagdrempelig en effectief middel in het onderwijs.

MATCHMENTOR

Mentoring is een instrument dat wordt toegepast als laagdrempelig en effectief middel in onderwijs en sociale achterstandsbestrijding en talentontwikkeling. MatchMentor staat bekend als een deskundig en creatieve methodiek en heeft hiermee een sterke positie verworven in het werkgebied van de LEVgroep. Onze kennis en inzichten delen we ook landelijk. Mentoring zet in op het preventief bestrijden van achterstanden. Talentontwikkeling staat centraal en tevens worden er verbindingen gelegd met het bedrijfsleven.

Mentoring voor jongeren

MatchMentor is een veel gevraagde dienst van LEVgroep en werkt hierin samen met het ROC Ter Aa Helmond. Doel is om jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar te ondersteunen bij het succesvol inrichten van hun levenDie ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers. De vrijwilligers noemen we mentoren. De mentor wordt gekoppeld aan een jongere om hem of haar op de ondersteuningsvraag te ondersteunen en de samen opgestelde doelen te behalen. Er kunnen vragen en doelen zijn op het gebied van onderwijs/school, werk, vrije tijd en de thuissituatie.

Wil je weten of MatchMentor past bij de jongere die je begeleidt, neem dan contact met één van de specialisten in jouw regio. Hier vind je hun gegevens.  

MatchMentor is een instrument!
Laagdrempelig en effectief wordt MatchMentor ingezet als middel binnen het onderwijs om talenten van jongeren te ontwikkelen

Neem contact met ons op