Matchmentor

Mentoring voor jongeren 

MatchMentor is een veel gevraagde dienst van LEVgroep en werkt hierin samen met het ROC Ter Aa Helmond. Doel is om jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar te ondersteunen bij het succesvol inrichten van hun leven. Die ondersteuning wordt geboden door vrijwilligers. De vrijwilligers noemen we mentoren. De mentor wordt gekoppeld aan een jongere om hem of haar op de ondersteuningsvraag te ondersteunen en de samen opgestelde doelen te behalen. Er kunnen vragen en doelen zijn op het gebied van onderwijs/school, werk, vrije tijd en de thuissituatie.

Mentoring is een instrument dat wordt toegepast als laagdrempelig en effectief middel in onderwijs en sociale achterstandsbestrijding en talentontwikkeling. MatchMentor staat bekend als een deskundig en creatieve methodiek en heeft hiermee een sterke positie verworven in het werkgebied van de LEVgroep. Onze kennis en inzichten delen we ook landelijk. Mentoring zet in op het preventief bestrijden van achterstanden. Talentontwikkeling staat centraal en tevens worden er verbindingen gelegd met het bedrijfsleven.

Wil je weten of MatchMentor past bij de jongere die je begeleidt, neem dan contact met één van de specialisten in jouw regio. Hier vind je hun gegevens.