MatchMentor individueel

Het is als jongere niet altijd gemakkelijk om overal in bij te blijven. School verwacht dat je je best doet en goede cijfers haalt. Je sportteam wil ook dat je goed presteert. Je ouders zijn ook blij als je met een goed rapport thuiskomt en lekker in je vel zit. Een druk programma … en dan willen je vrienden ook graag leuke dingen doen en met je omgaan. Vaak lukt het wel om alles mee te doen en je in te zetten, maar soms lukt het ook even niet. En dat is niet erg, want dan kun je hulp vragen bij MatchMentor.

Als je je aanmeldt bij MatchMentor krijg je een gesprek met een coördinator. Samen ga je het hebben over wat je wilt bereiken en stel je een doel. Nu de coördinator jou beter kent, gaat hij aan de slag om een passende mentor voor je te zoeken.

De mentor gaat je wekelijks ondersteunen. Deze persoon denkt met je mee, stelt de juiste vragen waardoor jij uiteindelijk je doel kan gaan behalen.  De mentor kan je ondersteunen op het gebied van school, vrijetijdsbesteding, thuissituatie of werk.

Enkele voorbeelden van doelen van andere jongeren die een mentor hebben aangevraagd;
–  Ik wil mijn schoolwerk goed leren plannen.
– Ik wil minder ruzie met docenten of kinderen uit mijn klas.
– Ik voel me alleen en wil graag lid worden van een club waardoor ik andere ontmoet.
–  Ik wil graag een (bij)baan
– Ik heb altijd ruzie met mijn broer/zusje of ouders en dit wil ik graag veranderen.
– Ik wil beter leren omgaan met reacties op social media
– Ik wil leren omgaan met de scheidingssituatie van mijn ouders
– Ik wil leren waar ik goed in ben en daarbij een hobby vinden
– Ik wil leren hoe ik beter vrienden kan maken zodat ik me minder eenzaam voel

Er zijn voorwaarden om het traject met succes af te kunnen ronden. We vinden het belangrijk dat je zelf echt gemotiveerd bent om aan de slag te gaan en dat je dit niet voor een ander doet. Jij wilt jouw doel behalen en daarom stop jij graag tijd en energie in het afspreken met jouw mentor.  Ben jij jonger dan 16 jaar? Dan zullen je ouders toestemming moeten geven.

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan direct hier aan! Als je je hebt aangemeld, zal één van de coördinatoren contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek krijg je nog meer informatie over MatchMentor.

Open chat
Hallo, stel je vraag en wij helpen je zo snel mogelijk verder. Heb je een dringende vraag, bel dan tijdens kantooruren naar LEVgroep op 0492 - 598989.